Aktuális

Figyeljétek honlapunkat és facebook oldalunkat! Hamarosan elkészül a szeptembertől induló foglalkozások órarendje.

Aki rendszeresen szeretne hírt kapni programjainkról, írjon nekünk a csaladi@csaladi.hu címre, így felkerül hírlevél címlistánkra!



























Mesekönyv klub anyukáknak

időpont: egyeztetés alatt

A Mesekönyv klub ideje alatt gyermekfelügyeletet biztosítunk.






















Kismama jóga

Időpont: kedd 10:00 - 12:00
(5 fő jelentkezőtől indul)

A kismamajógát bátran elkezdheted akkor is, ha sohasem jógáztál, ha nem vagy „sportos” alkat, hiszen ezek a gyakorlatok szelídek, mindenki a saját igényei szerint ad bele erőt. A kismama jóga gyakorlatait  a várandósság 14. hetétől biztonsággal végezheted, az első időszakban a lazítás és a légzési technikák lehetnek a segítségedre. Az utolsó hetekben a papákkal együtt készülünk a szülőpozíciós jógán a vajúdásra, ilyenkor azt is megmutatjuk nekik, eddig hogyan készültünk, mit csináltunk az eltel időszak alatt.
Gyakorlatok
Először alaposan átmozgatjuk, bemelegítjük a testünket, majd a klasszikus jógaászanák és az Amazonas menti népektől tanult gyakorlatok segítségével még tovább lazítjuk és erősítjük azokat a területeket, amelyek külön figyelmet kérnek a várandósság alatt. A helyes tartás kialakítására törekszünk, akkor megszűnik a gyötrő hátfájás, a derékfájás, több levegő áramlik a tüdőbe, a kisbabád is több friss oxigénhez jut. A helyes testtartás,  és így a szabadabb légzés az utolsó hónapokban egyre fontosabbá válik, hiszen a baba növekedése, a helyszűke megnehezítik a kismamák légzését. A csípőt alaposan átmozgatjuk, lazítjuk és a környező izmokat erősítjük, ez az egyik legfontosabb pillére a kismama jógának.
Légzéstechnikák
Felfedezzük hogyan lélegzünk, milyen szakaszai vannak a teljes légzésnek. A megismerés után konkrét technikákat tanulunk, amelyek segítenek a feszült állapotokban a megnyugvásban, gyógyítják az álmatlanságot, vagy csak segítenek kiengedni a fáradt gőzt. A vajúdás alatt a nyugodt légzés lesz az egyik leghatékonyabb eszközöd, hogy a tágulás időszakán a legkisebb fájdalommal és a saját szüléseden belül, a lehető legrövidebb idő alatt haladj át.
Gátizomtorna
Megismerkedünk a gát elkülöníthető izomcsoportjaival, és egy könnyen megtanulható gyakorlatsorral, akár minden nap, otthon is gyakorolva készítjük fel a gát izmait a szülés munkájára.
Relaxáció
A jóga egyik leghatékonyabb technikáját tanuljuk meg, hiszen a relaxáció alatt a testünk pihen, de nem alszunk. Így éber tudatállapotban éljük át a pihenést, megtanuljuk a testünket ellazítani, megnyugtatni az elménket és a légzésünket. A Szankalpa technikáját is használjuk a lelki felkészülésben a szülésre.

Jógaoktatónk: Bedő Kriszta kismama jóga oktató

Magamról
Egy személyes történettel kezdem: négy gyermeket szültem hat év alatt, kétévenként. A kisgyerekekkel otthon töltött évek alatt jártam a szellemi utamon, lediplomáztam, asztrológiát tanultam, jógázni kezdtem. Az idő telt és a kisbabáimból, kisgyerekek lettek, óvodába, iskolába járnak.  Kezdett nagyon hiányozni a várandós hónapokat, az egészen kicsi életeket körülölelő áldott állapot. Így lettem kismamajóga oktató, így vált újra az életem részévé az áldott állapot.
Az első kisfiamat, aki már nagyfiú, kórházban szültem. Nem így terveztem, otthonszülésre készültem, de más volt a terv. Nagyon lassan haladtam az elengedés felé, s bár nem volt semmi probléma, mégis úgy látták a körülöttem lévők, hogy a kórház innentől biztonságosabb mindkettőnk számára. Nehéz élmények vártak a kórházban, és nagyszerű emberekkel is találkoztam. A kórházban is két nő, a szülésznő és doktornő segített megszülni az első kisbabámat. Sokáig nem értettem, miért kellet ezt megtapasztalnom. Most kismamajóga oktatóként, dúlaként nagyon hálás vagyok a kórházi szülésemért, mert így jobban tudok segíteni a leendő édesanyáknak.
A többi három gyermekem itthon született, hát erről sokat tudnék, tudok mesélni. Szoktam is az órákon, ha felmerül valami bennünk. …és hát meséltem a lelki részéről a könyvemben.

Divatműhely

Időpont: egyeztetés alatt
































Csiri-biri torna

Időpont: péntek 10:00 - 11:30

"A Csiri-biri mozgásfejlesztő torna egy olyan 40 perces dalolós, mondókázós, örömteli foglalkozás, ahol gyermeked a hétköznapitól eltérő mozgásformákkal és mozgásfejlesztő eszközökkel ismerkedhet meg.

A foglalkozás tematikáját igyekeztem úgy kidolgozni, hogy egy visszahúzódó, bátortalan  gyermek érdeklődése és figyelme is lehetőleg már a foglalkozás első részében felébredjen. Foglalkozásainkon csak nagyon ritkán de többnyire egyáltalán nem látni a sarokban ücsörgő, passzív, visszahúzódó, megszeppent gyerkőcöket, hiszen ki tud ellenállni az önfeledt szaladgálásnak, a buborékok látványának, színes, égig röppenő kislabdáknak, szivárványos ejtőernyőnknek, izgalmas mozgásfejlesztő eszközöknek, vagy éppen egy selymesen simogató varázspálcának?

Mielőtt gyermekeddel ellátogatsz mozgásfejlesztő foglalkozásunkra, tisztában kell lenned azzal, hogy a foglalkozás minden egyes mozzanata, momentuma fejlesztően fog hatni gyermeked személyiségére, mozgásfejlődésére, ritmusérzékére, zenei hallására (érdemes elolvasni a Főoldalon lévő cikket a mozgásfejlesztő eszközökről, hogy tisztában legyél azzal, mire kell odafigyelned, amikor gyermeked kipróbálja azokat).

Torna foglalkozásainkon fontos szerepet kapnak a nagy- és finommotorikus mozgásokat fejlesztő gyakorlatok, mozgásfejlesztő eszközök, valamint megfigyelheted, gyermeked hogyan viselkedik társaságban, hogyan reagál váratlan helyzetekre, láthatod, hogy kortársaihoz képest megfelelően fejlődik-e a mozgása, hajlandó-e, képes-e irányított gyakorlatokat végrehajtani, valamint figyelmét rövid ideig egy bizonyos dologra összpontosítani.

Fontosnak tartom, hogy merjük megadni gyermekeinknek a lehetőséget ahhoz, hogy a hétköznapitól eltérő mozgásformákkal ismerkedhessenek meg, ne vetítsük ki rájuk saját féltésünket, félelmünket azzal, hogy pl. félve rakjuk be az egyensúlyozó tölcsérbe, vagy a szivárványos ernyőbe.

Foglalkozásaink azt a célt szolgálják, hogy az anyukák lássák, maguk döntsék el, hogy a többi gyerkőchöz képest gyermekük fejlettségi szintje megfelelő-e. Foglalkozásunkkal nem kívánunk diagnosztizálni, szűrni, egyéni vizsgálatot, állapot felmérést végezni (ezt a feladatot meghagyjuk a kiscsoportos vagy egyéni fejlesztést végző kollégáinknak), mindössze lehetőséget és terepet biztosítunk az édesanyák számára ahhoz, hogy gyermeküket különféle, nem szokványos mozgáshelyzetekben láthassák.

Mozgásfejlesztő torna foglalkozásainkra 1 éves kortól 3 éves korig várjuk a már járni tudó, izgő-mozgó kistornászokat!

Mivel torna foglalkozásaink nem épülnek egymásra, így a csatlakozás év közben bármikor lehetséges!"

csiribiri.hu

Részvételi díj: egyeztetés alatt

Alkotó elem

művészeti szabadfoglakozás gyerekeknek 
Időpont: kéthetente hétfőn 16:30 - 18:30
Programadó: Kismarty-Lechner Zita (Cellux Csoport) - www.klzmintgrafikus.blogspot.com
korosztály: 5-13 évesek

Gyerekeknek szóló készségfejlesztő művészeti műhely, amely a vizuális kommunikáció eszközeit tanítva segíti a gyermekek önkifejezését. Kép, hang, szöveg és jel értelmezése lesz feladatunk, amire vizuális eszközökkel és közös beszélgetésekben reagálunk. A program során előkerül számos nem mindennapi alkotó eszköz, mert szeretnénk az A4-es lap és a filctoll szűkre szabott határait feszegetni. A foglalkozás egyik fontos eleme a közösségi együttműködés fejlesztése is. Eddigi tapasztalataink alapján azok a gyerekek is képesek csodásat alkotni, aki nem kapták meg korábban az ügyes rajzolóknak kijáró dicséreteket!







































 

Cellux tábor - Nemszemétke és a Gyerekek!

2011. júliusában a Cellux Csoport tábort tartott a Családiházban. Köszönjük a csodás élményeket!



Kertünk



Baba-Mama klub

Időpont: egyeztetés alatt




































Egészség klub

Egészség klub indul a Családiházban

Részvételi díj: 800,- Ft

Szülinapi zsúrok

Vállaljuk szülinapi zsúrok lebonyolítását – a terembérlettől a korosztály szerinti teljes szülinap lebonyolításáig igény szerint (5000,- Ft-ól kezdődően).
Mindegyik szülinap egyéni megbeszélést igényel, kérjük keressetek minket elérhetőségeink bármelyikén!

A Csaladiház csapata



Családi rendezvények

Nincs időd az előkészületekre? Kicsinek bizonyul a lakás? 
Vállaljuk családi rendezvények, ünnepek lebonyolítását – a terembérlettől a teljes rendezvény lebonyolításáig igény szerint (5000,- Ft-ól kezdődően).
Mindegyik esemény egyéni megbeszélést igényel, kérjük keressetek minket elérhetőségeink bármelyikén!

A Csaladiház csapata

fotó: Pintér Zsolt
















Kondícionáló torna

Időpont: szerda 10:00 - 11:30

A kondicionáló torna ideje alatt gyermekfelügyeletet biztosítunk a Családiházban.

Callanetics torna

Időpont: hétfő 10:30 - 11:30,
              csütörtök 10:30 - 11:30  

A Callanetics® a legjobb alakformáló és testtartást javító mélyizom tornák egyike
Rendszeres gyakorlásával fejleszthetjük és karbantarthatjuk izmaink erőnlétét, rugalmasságát, izületeink mozgékonyságát, melyek alapvetően meghatározzák testünk vonalait.
A Callanetics® gyakorlatsorában egyaránt megtalálhatók az erősítés, a nyújtás (streching) és a lazítás, melyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a legjobb formában legyünk. Az egész testet előnyösen átformálja, mely arányossá, esztétikusabbá válik. 
· feszesebbé teszi a hasat, combot 
· emeli, kerekíti a feneket 
· formálja a csípőt 
· csökkenthető, illetve meg is előzhető a narancsbőr kialakulása 
· erősíti a kar- és mellizmokat, ezáltal szép dekoltázst és formás vállakat eredményez
A Callanetics® torna amellett, hogy tartós alakformáló hatása miatt önbizalmat és magabiztos fellépést ad,  
· javítja az ülőmunka során kialakult rossz testtartást 
· feloldja a napi stresszhatásokat 
· a felsőtest izmainak erősítésével enyhíti, illetve meg is szüntetheti a derék- és hátfájást
A Callanetics® torna közérzetünket kelemessé, testünket fittebbé teszi 
Sokan úgy gondolják, hogy az alakformálás csak lendületes, nagy erőkifejtéssel járó mozgásokkal lehetséges. Azonban a  Callanetics® torna kis kiterjedésű, sokszor ismétlődő, lassú mozdulataival is pár hét alatt szembetűnő a változás.
Gyakorlatai kímélik a gerincet és az izületeket. Így azok is végezhetik a tornát, akiknek gyakran fáj a hátuk, derekuk vagy térdük. A torna során nem tapasztalunk nagyfokú izzadást, heves szívdobogást és a szapora légzés sem jellemző. A Callanetics® ezért életkorra való tekintet nélkül ajánlott mindenkinek, aki nem szereti vagy bármilyen ok miatt nem bírja a dinamikus mozgást.
Mint minden mozgásformának, így a Callanetics® tornának is legfőbb feltételei az elhatározás, a rendszeresség és a kitartás. Csak folyamatos munkával, előre megtervezett edzésprogrammal érhetjük el a kívánt hatást!

További információk:
Halász Zsuzsó Callanetics oktatónál
telefon: 06-30/392-63-91· www.dunakanyartorna.hu · e-mail: torna@dunakanyartorna.hu

Részvételi díj:
1 100,- Ft /alkalom
4 500,- Ft/ 5 alkalmas bérlet




Hatha jóga

Időpont: hétfő 8:30 - 10:00 (Marika)
              csütörtök 8:00 - 10:00 (Kriszta)

A hatha jóga a test, a lélek és a szellem hosszútávú harmóniájának megteremtésére törekszik. Megerősíti az izmokat, rugalmassá teszi az izületeket, segít megszabadulni a súlyfeleslegtől, javítja az emésztést, megfelelő gyakorlással karbantartja a gerincet és a gerinc melletti izmokat, probléma esetén megszünteti az okokat. A jóga segítségével megteremtheted a tested, lelked és szellemed harmóniáját. A jóga segítségével megismered önmagad, a tehetségeidet, amelyekkel megvalósíthatod életed célját.
Hatha jóga oktatóink: Bedő Kriszta, Kotsis Marika
                   
Bedő Kriszta
Részvételi díj:  
  • 1 600,- Ft / alkalom 
  • 5 600,- Ft / 4 alkalmas havi bérlet

Astanga (astangha) jóga

Időpont: kedd 18:00 - 20:00 (Eszter),
              csütörtök 17:30 - 19:30 (Eszter),
              péntek 8:00 - 10:00 (Enikő)

Az astanga jóga, a hatha jóga egy erőteljes és dinamikus fajtája, amely gyakorlójával szemben komoly követelményeket támaszt, ugyanakkor személyes fejlődése előtt hatalmas lehetőségeket tár fel. Az astanga szó szanszkrit jelentése "nyolc ág". Ez az indiai bölcs, Patandzsáli nyolcas rendszerére utal, amelyben először foglalta össze írott formában a jóga gyakorlatát. Az astanga jóga ismertsége és népszerűsége az utóbbi évtizedekben rendkívül gyorsan nőtt Nyugaton, például az Egyesült Államokban (ahol Power Yoga néven is ismerik), Angliában és Finnországban is. Gyakorlói közé tartozik Madonna, Sharon Stone, Sting, és még sokan mások. Az astanga alapítója és legnagyobb mestere a dél-indiai Mysore városából származó Sri K. Pattabhi Jois, aki még több mint 90 évesen is aktívan tanított.
A gyakorlat nyolc ága a következő:
  1. Jáma (erkölcsi szabályok)
  2. Nijáma (a lelki élet szabályai)
  3. Ászana (pozitúrák)
  4. Pránajáma (légzőgyakorlat)
  5. Pratjahára (az érzékek uralása)
  6. Dhárana (koncentráció)
  7. Djána (meditáció)
  8. Szamádhi (önmegvalósítás, tökéletes boldogság)
Az ágak között nincs szigorúan megszabott sorrend, talán helyesebb úgy elképzelni őket, mint egy virág szirmait, amelyek együtt alkotják a virágot. Hasonlóképpen a nyolc ág a gyakorlás során egymást erősíti, egyszerre fejlesztve minket különböző oldalainkról. A legtöbb ember számára azonban az ászanagyakorlatok kínálják a legkönnyebb és legnagyobb hasznot nyújtó megközelítést.
Astanga jóga oktatóink:  

Poroszlai Eszter
2003 óta gyakorolja, 2007 óta tanítja az astanga jógát Szentendrén és Budapesten a Mysore-i hagyomány szerint. 
Első tanárai: Török Péter, Sebő Júlia, Lucia Latypova.
2006 Koppenhága: Sri K.Pattabhi Jois: Primary Series Workshop
2008 Berlin Manju Jois: Astanga Teacher Training Workshop 
2009 Budapest, Andrea Lutz: Secondary Series Workshop
2010 Budapest, Andrea Lutz: Teacher Training Workshop
tel.: 06302019462

Marosi Enikő
Részvételi díj:
1 500,- Ft / alkalom
6 500,- Ft / 5 alkalmas bérlet
11 000,- Ft 10 alkalmas bérlet

Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje

Ismeritek ezt a gyakorlati tanácsokat adó könyvet?
Jól működő segítséget nyújt a címben megfogalmazott gyereknevelési témában.
A könyvet feldolgozó Szülői Műhelyeket indítunk, melyek a könyvben leírt módszerek elsajátításában, alkalmazásában segítenek. A Műhelyekről részletesebben olvashattok a www.szuloimuhely.hu oldalon.
Szentendrei műhelyekre jelentkezés a Családiházban! A műhelybeszélgetés 6 alkalmas, egy alkalom 3-3,5 óra elfoglaltságot jelent. Igény szerint indítunk hétköznapi vagy hétvégi csoportokat, havi vagy intenzívebb rendszerességgel. Egy csoporthoz a jó munkához szükséges legalább 7 fő. A műhelyek zárt csoportokkal indulnak, részvétel mind a 6 foglalkozáson szükséges. A képzés ára a szerzők segédanyagaival együtt 5.500,- Ft alkalmanként (a 6 alkalom összesen 33.000,- Ft).

Szülői Műhely - kiscsoportos szülői tréningek az empatikus családi kommunikációért
Szülőként igyekszel hatékony és jó kapcsolatot kialakítani gyermekeiddel, de ez nem mindig sikerül? Keresed a választ, hogyan válhatsz minél jobb szülővé? Vegyél részt Te is a 30 éve világszerte népszerű módszeren alapuló "Beszélj úgy, hogy meghallgasson, hallgasd úgy, hogy elmesélje" szülői tréningsorozaton, amely végre Magyarországon is elérhető!

Te is találkoztál már makacs hallgatással, vagy érezted úgy, hogy elszakad a cérna, mert bármit mondasz gyermekednek az falra hányt borsó?
Ha szülőként néha tanácstalan vagy, és nem tudod hová fordulj segítségért, vagy ha érdekelne egy olyan módszer, amellyel szülő-gyermek kapcsolatodat örömtelibbé, és mindkét fél számára boldogabbá teheted, akkor jelentkezz szülői tréningjeinkre, ahol választ kapsz arra:

· Hogyan segíts gyermekeidnek megbirkózni az őket ért csalódásokkal, frusztrációkkal, negatív érzésekkel?
· Hogyan mutasd ki dühödet, csalódottságodat anélkül, hogy bántó lennél?
· Hogyan állíts fel határokat úgy, hogy megőrizd gyermekeid szabadságát?
· Mit tegyél büntetés helyett?
· Hogyan oldd meg a családi vitákat?
· Hogyan alakítsd ki gyermekeid felelősségérzetét és fejleszd önálló problémamegoldó készségét?
· Hogyan motiváld őket?
A 6 alkalomból álló tréningsorozatunkat rugalmas időbeosztással havi 1 alkalommal tartjuk!  Jelentkezés és további részletes információ  www.szuloimuhely.hu, e-mail: info@szuloimuhely.hu vagy telefon: 06-70-555-4217 


 


Festőiskola

Időpont: egyeztetés alatt

A művészet, bármely fokon is űzzük azt, bármely indíttatásból, az művészet.
Művészettel foglalkozni, az érzelmekkel való foglalkozást jelenti. Saját érzelmeit pedig mindenki szereti megmutatni. A rajz, és a festés olyan érzelmeket tud kifejezni, melyeket képekben tudunk a legjobban közölni.
Tehát, ha érzelmek kelnek fel benned folyton, hogy ha meglátsz valami szépet, akkor mindenképp próbáld ki magad, hogy milyen a festőállvány mögött állni.
A rajz és a festés tanulható!
A kompozíció, a sötét-világos, a színértékek mind az egységről szólnak. Hogy lehet egységet teremteni a látványban. Így a rajz- s festéstanulás az egység megismeréséről szól. Az egység pedig néha nehezen felfedezhető napjainkban.
Tehát, ha érdekel egy egység felé haladó látásmód megismerése, mindenképp próbáld ki magad.
A tanulás elkezdéséhez nem is kell sok: jó minőségű akvarell papír, szén, monopol radír, papír zsebkendő, idő.
Tehát, ha mered megmutatni érzelmeid képekben, érdekel az egységes látásmód, és időd, papírod, szened, radírod és papírzsepid is van – próbáld ki milyen rajzolni.
Korhatár 10-100 év
Várunk, ha még sose rajzoltál, és akkor is, ha már igen.
A munka szabadiskolai hagyományok szerint folyik, folyamatos korrigálás mellett.

Varázsszőnyeg

Kézműves kultúrkalandok kisiskolásoknak
Időpont: kéthetente keddenként 16-19 óráig
fotó: PIntér Zsolt 

Kéthetente mindannyian felülünk varázsszőnyegünkre és elrepülünk egy izgalmas tájra. Mindig más és más földrész lesz az úti cél. A túra alatt a Földünkön élő népek kultúráival ismerkedünk, megkeressük hol laknak, hogyan, milyen szertartások szerint élnek, mibe öltözködnek, hogyan gondolkoznak, miket esznek, mivel játszanak, miről mesélnek.
Minden alkalommal az adott népcsoport jellegzetes kézműves technikáival dolgozunk, elkészítünk 1-2 jellegzetes tárgyat.
Gyülekező 16 órától a varázsszőnyegen, ami 16.30-kor útra kel! Minden résztvevő kap belépő kártyát kedves utaskísérőnktől: Kabótól!
Várunk titeket az izgalmas és érdekes kalandokra!

Részvételi díj:
2.500,- Ft / alkalom
10.000,- Ft / 5 alkalmas bérlet

Az utazás 6 főtől indul!

Kerámiaműhely

Munkák agyagból. Kicsiknek. És Nagyoknak.
Alkotás. Teremtés. Öröm. –  Agyagozás. Korongozás. Formázás.
Időpont: egyeztetés alatt
A műhely létszáma max. 16 fő.


A kerámia szakkör programjában megkülönböztetett helyet biztosít az alkotás átélhető folyamatának. A jelentkezők igényéhez és a tevékenység jellegéhez igazodva kiemelkedő szerephez jut a játék és a játékkészítés. A játék közel hozza a valóságot, az alkotó tapinthatja és alakíthatja az agyagot, miközben állandóan működteti teremtő képzeletét, és érzékletesen átéli az alkotás folyamatát, amelynek aktív részese. A kerámia szakkör az önálló alkotás lehetőségét adja meg a résztvevőknek.

Az alkotás közös munkafolyamat része, amelynek során a ”Fazekas és Játék Mester” szem előtt tartja a személyiség fejlesztését, a manuális készségek, a kézügyesség, a kreativitás fejlesztését. A koordinációs képességek fejlesztése, különösen a korongolás gyakorlása serkentik a pozitív gondolkodást, a flow élményt, és az örömteli jelenlét szabadságának megélését.

A kerámiaszakkörben folytatott kísérletek segítenek közelebb jutni önmagukhoz - megtalálni saját eszközeinket, készségeinket elképzeléseink megvalósításához.
A folyamatok egymásra épülnek. Járjatok rendszeresen!
Tervezett tematika:
  • Agyag és más természetes anyagok összeépítése  
  • Ember- és állatalakok készítése mozgatható végtagokkal  
  • Edénykészítés kikaparással  
  • Hengeres pecsételő készítése agyagból, vastag gyertyából  
  • Zacskóedények készítése  
  • Nyomhagyás agyagba
A műhelymunka során megtapasztalható:
  •  A kreatív légkör 
  • A kritika és minősítés nélküli elfogadása önmaguknak, munkáiknak és mások munkáinak 
  • A csoportélmény, az egymásra figyelés,… és a kooperáció is 
  • Mások munkájának tiszteletben tartása, a kölcsönös tisztelet.
A műhely dinamikája és módszerei:
  • Érzelmek kivetítése, aktuális konfliktusok átdolgozása, megjelentése a tárgyban 
  • Kitartás megtapasztalása, több munkafolyamat egymásra épülése 
  • Nagyok segítik a kicsiket 
  • Cél megfogalmazása (mit fogsz készíteni?), cél elérés fenntartása 
  • Agyagozás élménye, hiba - frusztráció-tolerancia fejlesztése 
  • Az agyag meggyúr minket 
  • Természeti törvények összhangjának megismerése (száradás, égetés stb.) 
  • Önmegvalósítás, alkotás örömének megtapasztalása 
  • Önkifejezés eszköztára gazdagodik
..a műhelymunka közös inspiráció,..sárból bármit…korongra fel!  
Gyertek!
Részvételi díj:
2 500,- Ft / alkalom 
10 000,- Ft / 5 alkalmas bérlet 
17 000,- Ft / 10 alkalmas bérlet

Csodazug

kézműves és irodalmi délután 4-5 éves kortól 
Időpont: kéthetente keddenként 16:30 - 18:30 
Műhelyvezető: Kabó


Lefestünk egy mesét, elkészítjük a meseházat, együtt megírjuk a saját mesénket mindezeket a korosztálynak megfelelő kézműves technikákkal.

Részvételi díj:
  •  2.000,- Ft / alkalom (anyagköltséggel együtt) 
  •  6.000,- Ft / 4 alkalom (anyagköltséggel együtt)

Öko-design műhely

A CELLUX CSOPORT MŰHELYE - Kreativitást fejlesztő művészeti foglalkozás 6 éves kortól (óvodás korú gyerekek felnőtt kísérettel) 
Időpont: kéthetente szerdánként 16:30 - 18:30
Programadó: Kismarty-Lechner Zita (Cellux Csoport) - http://www.celluxcsoport.hu/ 
 

Azon a gondolaton felbuzdulva, hogy a mai gyerekek lesznek a mi jövőnk alakítói, szeretnénk nekik megfelelő szemléletet és eszközt biztosítani.
Az eddigi tapasztalataink alapján, azok a gyerekek is képesek csodásat alkotni, aki nem kapták meg korábban az ügyes rajzolóknak kijáró dicséreteket! Őrült sebességgel képesek a gyerekek elsajátítani mindent, ezért bátorkodunk őket tervezésre, kreatív gondolkodásra és tárgyalkotásra tanítani a környezettudatos gondolkodás mentén. Fontos számunkra, hogy csoportban dolgozzunk és terveink szerint a résztvevőkből kialakul egy alkotó közösség, akik együtt fejlődnek majd az évek során.

A programon a gyerekek olyan használati tárgyak elkészítését tanulják,
olyan anyagokkal kerülnek kapcsolatba, amik a mai kort jellemzik. A
régmúlt idők kézműves hagyományai mellett, olyan eszközöket szeretnénk kezükbe adni, amiken keresztül a saját mindennapi környezetükhöz
kerülnek közelebb. Amellett, hogy már tudják, szelektíven kell
gyűjteniük a hulladékot nem árt, ha alaposabb ismeretet szereznek az
anyagok természetéről és megmunkálásáról. Az alkotás mellett így
tervezési alapismereteket, tudatos szemléletet is szereznek, nem utolsó
sorban pedig ügyesednek.
A Cellux Csoport művészeti programjain a gyerekekkel együtt gondolkodunk a minket körülvevő világ fontos kérdéseiről. Alapanyagaink háztartási és városi hulladékok, mert a környezettudatos nevelés elsődleges szempontunk. Ez a fajta alkotómunka szemléletformáló, mert az alkotás eredménye értékkel ruházza fel a hulladékot, ami az első lépés ahhoz, hogy felelősséggel tudjuk kezelni az általunk használt nyersanyagok sorsát. A kiindulópont lehet egy gondolat, egy beszélgetés, egy mese, egy elképzelt fantáziavilág, de ugyanígy lehet globális, társadalmi vagy környezeti kérdés, akár egy tárgy is. A cél a kreativitás, az elfogadás, az ökológiai tudatosság, a közös felhőtlen alkotás, az aktualitás.
Részvételi díj:
2.500,- Ft/alkalom
10.000,- Ft/5 alkalmas bérlet

Néptánc

Időpont: egyeztetés alatt

Erika néni köré összegyűlnek a gyerekek, és igazi táncházi hangulatban sajátítják el az első lépéseket és egyszerű kis népdalokat
korosztály: 3 éves kortól
Részvételi díj:
  • 1.200,- Ft/alkalom 
  • 4.500,- Ft/5 alkalmas bérlet

Gyermekjóga

Ovis-kisiskolás korosztálynak, 4 éves kortól
Időpont: keddenként 16:30 - 17:30

 

A gyermekjóga foglalkozásokon fontos pedagógiai eszköz a játék. Nem csak azért, mert játszani jó, hanem mert játék közben remekül lehet gyakorolni is. Utánozni lehet állatokat, állatjárásokat, növényeket, sőt meséket is „el lehet jógázni”. De vannak figyelemjátékok is, amelyek alatt az összpontosító, koncentrációs készségek fejlődnek. Az órák végén a gyerekek lelkét is „bebalzsamozzuk”, hiszen ilyenkor kerül sor a légzés figyelésével, érzékelésével egybekötött relaxációs, lazító, lecsendesedést segítő gyakorlatokra.
Bővebben:
Minden kis érdeklődőt szeretettel várok!
Mátai Judit
minősített gyermekjóga oktató

Részvételi díj:
1200 Ft / alkalom
3600 Ft / 4 alkalmas bérlet

Foglalkozás indul: 5 főtől